Σεμινάριο ατομικού θεατρικού έργου



 Το σεμινάριο ατομικού θεατρικού έργουαφορά περισσότερο όσους έχουν κάποια προηγούμενη εμπειρία θεατρικής γραφής ή άλλου είδους γραφής. Σ’ αυτό το σεμινάριο επιχειρείται η συγγραφή ενός ατομικού έργου μεγάλης διάρκειας. Στο σεμινάριο μπορούν ν’ ανιχνευτούν κι άλλοι τρόποι συγγραφής πλην της ρεαλιστικής δομής.        
Η πολύ σύγχρονη γραφή κινείται συχνά εκτός κανόνων, αλλά για να έχει πραγματικό ενδιαφέρον μια τόσο ελεύθερη φωνή, χρειάζεται συμπαραστάτη της τη γνώση, του τι ακριβώς αποδομεί και πώς το κάνει.

Και σε αυτό το σεμινάριο ξεκινάει κανείς με απλές αρχικά ασκήσεις με στόχο να αρθούν οι συνήθεις αναστολές όπως ο φόβος της έκθεσης, αλλά και για να αποφευχθούν οι γνωστές παθογένειες όπως η τάση ωραιοποίησης, ο καθωσπρεπισμός, ο διδακτισμός, η ανάγκη να τα πει κανείς όλα δια μιας, ο μιμητισμός, όλα όσα μαστίζουν ακόμη και τα έργα έμπειρων συγγραφέων.

Προχωρώντας επιχειρείται τελικά τη συγγραφή ολοκληρωμένου έργου, εξερευνώντας κι ανακαλύπτοντας το προσωπικό ύφος του ο καθένας και το στίγμα του.

Σ’ αυτή τη διαδικασία της συγγραφής, εκτός απ’ τις κανονικές συναντήσεις θα υπάρχει και ηλεκτρονική επικοινωνία για το προχώρημα του έργου ως την ολοκλήρωσή του.
:
 

Copyright © 2011. Χρύσα Σπηλιώτη - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger